Dzsudzsák Balázs pályafutása egy kicsit másként.
2016. augusztus 07. írta: Csabi490

Dzsudzsák Balázs pályafutása egy kicsit másként.

Dzsudzsák Balázs pályafutása újabb mérföldkőhöz ékezett az Emírségekbe való igazolásával. Nincs is ezzel semmi baj, ha az egészet megfordítjuk.

d_yt20160622081-1280x851.jpg

Az al-Vahda remek lehetőség egy fiatal, feltörekvő tehetségnek, mint Balázs. Fix Bajnokok Ligája résztvevő a csapat (még ha nem is Európában). Magas fizetése kiemelkedő egy ennyi idős játékosnál és a kezdőcsapatban való állandó tagsága jó hatással lehet a válogatottra is. Azonban érzi, tovább kell lépnie. De élő szerződése van és a kivásárlási árat nem hajlandó egy csapat sem kifizetni kivéve a török Bursasport. Bőbeszédű elnökük euró tízmilliókkal dobálózik, azonban a valódi kivásárlási ár csupán 3 millió euró. Hiába egyezett meg az arab csapat korábban 15 európai topcsapattal Balázs végül a török középcsapatnál folytatja. Tevék helyett krokodilok.

640timsah1.jpg

A Bursaspor új stadionja.

A ragadozó életformára való áttérés láthatóan nem ízlik a magyar játékosnak, ezért egy év után otthagyja a török bajnokságot és a Dinamo Moszkva csapatához igazol. Piaci értéke 7 millióról hirtelen 11 millió euróra ugrik, majd további 7 millióval emelkedik így eléri a legmagasabb értéket, ami 18 millió euró. 3 év alatt Dzsudzsi 89 mérkőzésen 13 gólt szerez az orosz vadonban. Erre felfigyel egy feltörekvő orosz topcsapat, az Anzhi Mahacskala amely eredményesen vette fel a harcot a Liverpoolal és az Interrel és elcsábította a szélsőt, ezzel tovább bővítve a magyar fülnek furán csengő csapatok sorát. A vételár elképesztő 19 millió euró, azonban a klub pillanatok alatt csődbe megy így hiába a remek teljesítmény, az orosz álom nem teljesül be teljesen.

dzsudzsak-balazs-dinamo-moszkva.jpeg

Mi következhet most? Az egész Közel-Keletet meghódította egy magyar játékos. Merre tovább? Dzsudzsák nem várja meg amíg megkapja a 6 éves elnöki mandátumot Oroszországban így elkapja a PSV mentőövét és végre nyugat felé veszi az irányt. A holland csapat 14 millió euróért hozzájut a szélsőhöz és következhet pályafutása legszebb időszaka, mert igenis lehet überelni a keleti álmot. Fizetése jóval kevesebb de legalább szem előtt van. "Végre egy magyar játékos aki a futballt választotta és nem a pénzt."

dzs_4.jpg

3 év alatt Hollandiában bajnokságot és szuperkupát nyer, 114 mérkőzésen lép pályára, ezeken 44 gólt szerez. Abszolút alapembere a holland sikercsapatnak. Végre megmutathatja magát az igazi Bajnokok Ligájában. A magyar közvélemény az egekig magasztalja Balázst. Európa Liga negyeddöntőig jut, nem telik el hét, hogy ne villogtatná meg tudását. Kétségtelenül ez pályafutása csúcsa, végre sikerült egy magyar játékosnak az áttörés és hétről hétre egy erős európai bajnokságban játszik és a válogatottnak is alapembere.

Azonban az idő ellen még ő sem tudja az ellenszert. 29 éves korában úgy dönt hazaigazol a Debrecen csapatához, hű marad a Lokihoz hiszen innen indult tizenévesként a pályafutása. Akkoriban figyelt fel rá az arab csapat amely megalapozta anyagi biztonságát. Szép volt, jó volt de itt a vége az álomnak, ideje hazatérni. A Debrecenben még 48 mérkőzésen lép pályára és 14 gólt szerez, háromszor is felül Magyarország trónjára és bajnok lesz.

Kiemelkedő pályafutás az övé, kisebb csapatokból indulva feltornászta magát egészen egy európai erős bajnokságig és bemutatkozhatott a Bajnokok Ligájában is, végül hűségét és futball iránti elkötelezettségét bizonyítva a Debrecen csapatába tért haza levezetni, hiába hívta Jürgen Klopp vagy épp Dárdai Pál.

Kár, hogy ehhez a derűsebb képhez Balázs egész pályafutását meg kellett fordítani és a végétől nézni az eleje felé...

atigazolasialapfajt.png

Vissza a valóságba: Debrecenben kezdte Balázs majd 29 évesen eljutott az Al-Vahda csapatába. Mivel jobb ez a csapat mint a DVSC? Nos, csupán egy mutatóban az pedig a pénz.

 

 

Tetszett a cikk? Lájkold a facebook oldalam:

A bejegyzés trackback címe:

https://footballin.blog.hu/api/trackback/id/tr529169626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Couch Club Szunyi · http://couchclub.blog.hu 2016.08.10. 11:46:16

nagyszerű írás. én is írtam egyet ugyanebben a témában, kicsit más hangvételben. a kommentelőim között sokan nem értették, hogy min vagyok kiakadva... örülök, hogy azért vannak józan emberek, akik osztják azt a véleményemet, hogy balázs a psv után folyamatosan tette lejjebb a szakmai lécet. végtelenül szomorú és csalódást keltő történet ez.
süti beállítások módosítása