Pályán az utolsó magyar kupacsapat.
2016. július 28. írta: Csabi490

Pályán az utolsó magyar kupacsapat.

Ma este pályára lép a Videoton az Európa Liga harmadik selejtező körének első mérkőzésén.

Az ellenfél a tavaly a dán bajnokság harmadik helyén végző Midtjylland csapata lesz.

Videoton:

maxresdefault.jpgA magyar csapat már két párharcon is túl van a selejtező sorozatban. Az első körben a Zaira Balti, a második körben pedig a Cukaricki ellen jutott tovább a csapat. A bajnokságban 2 forduló után 1 ponttal állnak, de az látszik, hogy legfőképp az Európa Ligára koncentrál a Vidi nyáron kinevezett menedzsere, Henning Berg. A magyar csapat értékét 10 millió euróra becslik, míg az ellenfelét 18-ra. A székesfehérvári alakulat az előző idényben ezüstérmes lett, köszönhetően a remek bajnoki hajrának. Amennyiben továbbjut a Videoton még egy selejtezőkör vár a csapatra, és ha azt is sikerrel veszik bekerültek az Európa Liga csoportkörébe. Géresi Krisztiánra érdemes lehet figyelni, hiszen a Cukaricki ellen ő szerezte a csapat idegenbeli gólját és kiemelkedő teljesítményével felhívta magára a figyelmet.

Midtjylland:

A dán csapat jóval rutinosabbnak mondható Európában. A tavalyi idényben szerepeltek az Európa Liga főtábláján, sőt a Napoli mögött csoport másodikként bejutottak a legjobb 32 csapat közé, maguk mögé utasítva a Clubb Brugge-t és a Legia Varsót. A kieséses szakaszban a Manchester United volt az ellenfelük és nem kis meglepetésre hazai pályán 2-1-re legyőzték az angol óriás csapatot. A visszavágón végül sima 5-1-es vereséget szenvedtek, így összesítve 6-3-as eredménnyel búcsúztak de mindenképp kiemelkedő amit véghez vittek a tavalyi szezonban. A két forduló óta tartó dán bajnokságban 4 ponttal állnak. A selejtező kör második fordulójában a Vaduz csapatát ütötték ki 5-2-es összesítéssel, és amit érdemes megemlíteni, az Pione Sisto játéka, hiszen a 21 éves csatár 4 gólt vállalt a két mérkőzés során.

 

Videoton - Midtjylland

Európa Liga 3. selejtező kör első mérkőzés

20:30 - M4 Sport ÉLŐ

A bejegyzés trackback címe:

https://footballin.blog.hu/api/trackback/id/tr438920004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása