Lesz-e trónfosztás az NB1-ben?
2016. augusztus 30. írta: Csabi490

Lesz-e trónfosztás az NB1-ben?

Lesz csapat amely megfosztja trónjától a tavaly fölényesen diadalmaskodó Ferencvárost?

Az előző szezonban 21 pontos előnnyel nyerte meg a Fradi a bajnokságot az ezüstérmes Videoton, és 23-al a bronzérmes Debrecen előtt. Idén úgy tűnik más a helyzet, jóval nyitottabb lehet a bajnokság.  Természetesen 7 forduló után még nem szabad  komoly következtetéseket levonni, de az látszik, hogy a Ferencvárosnak korántsem akkora a fölénye, mint tavaly ilyenkor, hiszen az előző idény 7. fordulója után már 7 pontos előnnyel állt a tabella élén.

33402_flh7nys19u.jpg

(fotó: vidi.hu)

Több kihívója is van Thomas Doll csapatának, a tabella alapján a legkomolyabb a Vasas együttese, amely tavaly drámai körülmények között maradt bent az NB 1-ben, úgy tűnik a lendület továbbtart, hiszen az idei év meglepetéscsapata két ponttal vezeti a tabellát. A magyar Leicester City?! Még az angol bajnok tündérmeséjét látva sem tűnik reálisnak a Vasas végső győzelme, ellenben a dobogóra akár oda is érhetnek, bár ehhez is nagy bravúrra lenne szükség.

Mindenképp figyelemre méltó az angyalföldiek teljesítménye, hiszen az övék az egyik legjobb védelem, meccsenként átlagosan kevesebb, mint egy gólt kapnak, de majd' kettőt lőnek. Győztek a tavalyi első két helyezett otthonában, hazai pályán legyőzték a bronzérmest. A sorsolásuk is egészen ígéretes, a következő öt fordulóban az alábbi csapatok ellen lépnek pályára: Paks, Haladás, Gyirmót, Mezőkövesd, MTK. Ellenben a riválisok egymás ellen mérkőznek meg, így könnyen elképzelhető, hogy 5 forduló múlva is az első két hely valamelyikén tanyázik majd a Vasas.

http://image.prntscr.com/image/d76276224e094e1c93a74df2e2128b14.png

Véleményem szerint a Debrecen idén sem szól bele a bajnoki cím kérdésébe, komolyabb kihívók még az Újpest és a Videoton lehetnek. De térjünk ki egy kicsit a címvédőre.

Ezt olvastad már? >>Interjú Virág Ákossal, a magyar labdarúgás egyik nagy ígéretlével<<

Thomas Doll együttese korán kiesett a Bajnokok Ligája selejtezőiből, ennek köszönhetően kissé mintha kedvetlenül és motiválatlanul játszanának a bajnoki mérkőzéseken. Papíron már nem az övék a legerősebb keret, azonban mindenki őket látta a szezonkezdet előtt a legesélyesebbnek a bajnoki címre. Nagy Ádám távozásával komoly veszteség érte a csapatot, de nem is ez a legnagyobb baj. A játékosok hite és kedve mintha megtört volna, zsinórban másodszor égnek le csúnyán a nemzetközi porondon, főleg az idei fáj a szurkolóknak és a játékosoknak egyaránt, hiszen a fölényes hazai győzelem után mindenki bízott a csapatban, hogy eljött az áttörés ideje és minimum az Európa Liga csoportkör meglehet. Sokáig úgy tűnt, hogy pályára sem kell lépniük az elején, mivel bundázás miatt kizárták az ellenfelüket, de helyébe lépett egy gyengébb csapat és játszani kellett. A vezetőség látszólag örült a döntésnek, hiszen meg kell küzdeni a továbbjutásért és nem csak az ölükbe hullik a lehetőség. A legtöbben csak legyintettek az albán Partizani együttesének neve hallatán. A végkifejletet mindenki ismeri. A kisorsolt ellenfél helyébe lépett egy papíron jóval gyengébb csapat és ezt a feladatot sem sikerült megoldani. Jobb lett volna, ha pályára sem kell lépni és úgy megy tovább a Fradi? Itt tart a magyar klubfutball 2016-ban? Úgy tűnik igen. Vigasztalódhatnak a bajnokságban, a kérdés mennyire tudnak (vagy akarnak), hiszen a fejekben ott van, hogy hiába nyernek idehaza, ez önmagában semmit sem ér a Bajnokok Ligája vagy épp Európa Liga selejtezőiben.

A Ferencváros legnagyobb riválisa, az Újpest úgy tűnik harcba szállt a bajnoki aranyért, de minimum a dobogóért. A lilák kerete papíron még a Vasasénál is gyengébb, csak a 8. a bajnokságban, de ez egyelőre nem látszik az eredményeken, 3 ponttal a listavezető Vasas és 1 ponttal a címvédő Ferencváros mögött a tabella negyedik helyén tanyáznak. Vendégségben játsszák hazai találkozóikat, ami egyértelmű hátrány, de minden egyéb más nehézség ellenére jól szerepel a fővárosi együttes.

Képtalálat a következőre: „videoton dvsc”

Személyes véleményem szerint a Fradi legnagyobb kihívója és legkomolyabb ellenfele a Videoton lehet. Bár nem kezdték túl fényesen a bajnokságot, kezdenek magukra találni a székesfehérváriak, ahol elég erős csapat épül. Csak a mai nap három komoly igazolást jelentettek be és ennek köszönhetően ők büszkélkedhetnek a magyar bajnokság legértékesebb keretével. Talán a fehérváriak szerepeltek egyedüliként vállalhatóan a magyar csapatok közül a nemzetközi kupaporondon. Ha Berg, (akit a nyáron neveztek ki a klub élére) megtalálja a megfelelő összeállítást és tapasztalatot szerez a magyar bajnokságban, akár első évében csúcsra vezetheti csapatát. Az előző fordulóban, hátrányból fordítva 5 gólt lőttek a tavalyi bronzérmes Debrecennek, ami még akkor is nagy szó, ha a Loki nem szerepel túl fényesen a bajnokságban. A Vidi támadójátéka a legjobb a bajnokságban, mérkőzésenként átlagosan két gólt lőnek.

Éledezik tehát a Videoton és ha a válogatott szünet után folytatni tudják azt, amit a Debrecen ellen abbahagytak komoly fejfájást okozhatnak Thomas Dollnak és a többi szakembernek is. Idén biztosan nem egycsapatos lesz a bajnokság és sokkal több izgalmat tartogat majd, mint egy éve. Sikerül-e a trónfosztás valamelyik csapatnak, vagy idén is a Ferencváros diadalmaskodik? Semleges szurkolóként remélem erre a kérdésre csak az utolsó fordulóban kapjuk meg a választ és akkor egy nyílt, végletekig kiélezett bajnokságot láthatunk majd.

Hasonló bejegyzésekért látogass el új, naponta frissülő oldalamra: www.footballin.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://footballin.blog.hu/api/trackback/id/tr6511663466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása