A valaha volt legeredményesebb játékosok
2016. november 07. írta: Csabi490

A valaha volt legeredményesebb játékosok

Évtizedek óta vannak különféle statisztikák, az utóbbi években egyre mélyebbre hatóan tudhatunk meg mindent ami a pályán történik.

Mióta elkezdték statisztikusok számolni, mely játékos hány találatig jutott (ez bizony már több, mint egy évszázada kezdődött), mindössze 27 labdarúgónak sikerült 500 találat fölé eljutni aktív pályafutása során. (minden sorozatot figyelembe véve) Amire mi magyarok büszkék lehetünk az az, hogy ebből a 27 játékosból öt hazánk labdarúgója volt.

A ma is aktív játékosok közül csupán kettőnek jutott hely ezen a listán. Nem kell sokat agyalni azon, hogy megkapjuk, ez a két játékos Lionel Messi és Cristiano Ronaldo.

Képtalálat a következőre: „cr and messi”

A portugál előkelőbb helyet foglal el a listán, 575 találatával holtversenyben a hetedik helyen áll, míg az argentin valamelyest lemaradva a 13. a maga 550 góljával.

De ki az az öt magyar aki ráfért erre a listára? A legelőkelőbb, negyedik helyet nem meglepő módon Puskás Ferenc foglalja el 746 góljával. Őt követi Deák Ferenc 576, Takács József 523, Zsengellér Gyula 522 és Bene Ferenc 508 találattal.

Képtalálat a következőre: „bene ferenc”

Ez az öt magyar játékos összesen 2875 gólt szerzett, ami egészen elképesztő adat, ebben a tekintetben a világ elitjéhez tartozunk amire méltán lehetünk büszkék.

Íme a teljes lista:

A bejegyzés trackback címe:

https://footballin.blog.hu/api/trackback/id/tr3611916031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása